Cool: neem je hond overal mee

Stuur naar een vriend
Elke week presenteert inspecteur Sven samen met Grietje Vermoortele de laatste nieuwe snufjes die ons het leven aangenamer moeten maken. 
 
 

Het aanbod!

Klik op de foto om meer te weten...
 

Neem je hond(je) overal mee

 
We nemen ons huisdier graag mee naar buiten. Maar een leiband is niet altijd voldoende, zeker wanneer je houdt van activiteiten zoals fietsen of hiking. Bovendien is niet elke hond even actief aangelegd, of heb je zo’n koppig huisdier dat na enkele 100 meters niet meer verder wil. 
 
Met de Ruffit Dog Carrying Backpack neem je voortaan je liefste viervoetertje overal mee.
 

Tandenborstel met artificiële intelligentie

 

Kolibree kan sommigen misschien wel bekend in de oren klinken. Het bedrijf lanceerde in de afgelopen jaren heel wat slimme tandenborstels. Stuk voor stuk toestellen die zich niet beperken tot het schoonmaken van je tanden. 
 
De extra sensoren en bijhorende app doen er alles aan om je mondhygiëne naar een hoger niveau te brengen. Op CES 2017 stelde het bedrijf een nieuwe slimme tandenborstel voor, de Kolibree Ara. Dit is de eerste tandenborstel waar artificiële intelligentie werd ingebouwd. Dit betekent dat wanneer je dacht dat je huidige tandenborstel slim was, de Ara je op andere ideeën zal brengen.
 

Robot vertelt verhaaltjes en houdt je huis in de gaten

Smart living is een hot topic geworden, denk maar aan de groeiende populariteit van alle internet of things innovaties zoals slimme verlichting, zelflerende thermostaten, .. 
 
Meer en meer zien we ook lanceringen zoals slimme robots die je helpen om alles in en rond het huis te beheren. Op CES 2017 werd Kuri voorgesteld, de eerste echte robot voor in huis die mobiliteit en interactie combineert én er ook nog eens leuk uitziet.
 

Als je living een fitnesszaal wordt

Als we aan onze salon of zitruimte denken, dan denken we vooral aan de “couch potato” uithangen, bankhangen en Netflix & Chill. Sport en fysieke arbeid gaan we niet snel linken met onze zetel. Stow Fitness zal hier verandering in brengen en je woonruimte transformeren in een ware fitnesszaal...
 
 

Fitnessen in virtual reality 

 
Een topper in de lijst met voornemens is ongetwijfeld 'sportiever door het leven gaan'. Maar helaas, eens er enkele maanden voorbij zijn, schiet er niet zoveel meer over van die goeie plannen. 
 
Misschien dat, wanneer er een fun aspect aan het sporten wordt toegevoegd, we het dan langer volhouden? De VirZOOM zou hier wel bij kunnen helpen, want sporten met deze fiets brengt wat virtuele realiteit met zich mee.
 
De drijvende pollepel
 
 
We ontdekten onlangs Swanky, een pollepel in de vorm van een zwaan. Hij deed ons wat denken aan dit Loch Ness exemplaar dat nu al te koop is. Maar toch is er een groot verschil. Waar de Loch Ness pollepel enkel met zijn hals bovenuit de soep steekt, kan Swanky namelijk mooi rechtop drijven in je soepkom. Sierlijk als een zwaan.
 
 
Als ouder mag je over bergen creativiteit en fantasie (of gewoon over een grote stapel voorleesboeken) beschikken om je kinderen op een leuke manier naar een goeie nachtrust te begeleiden. Een leuk hebbeding die je hierbij kan helpen en wat extra magie aan die voorleesverhaaltjes kan toevoegen is Moonlite. Het is erg simpel. Het is een clip die je op je smartphone moet bevestigen en die gebruik maakt van je flash...
 

Slimme gordijnen

Gordijnen die automatisch en vanop afstand kan regelen? Ja, het bestaat! Slide-gif Slide is verbonden op je wi-fi netwerk en werkt met een eigen app. Via deze app kan je je gordijnen openen en dichtdoen, kan je ook kiezen of er slechts één of beide gordijnen open of dicht moeten.
 

Een iglo voor in je tuin

Helaas duren de zomermaanden in onze lage landen geen 365 dagen. We zouden dat graag anders zien, zodat we meer tijd in onze tuin kunnen spenderen. Wil je graag het hele jaar door een leuke plek in je tuin, dan is de Garden Igloo iets voor jou. Het is zoals de naam het al zegt een igloo voor in je tuin. Er komt geen ijs aan te pas, de iglo bestaat volledig uit transparant PVC. Dit zorgt er bijgevolg dan ook voor dat de tent alle temperaturen aankan en dat je hem dus het hele jaar door kan gebruiken.

 

Bloempot vertelt je wanneer de plant water nodig heeft 

 
Nederlands designbureau Studio Lorier lanceerde de ultieme zelf-waterende bloempot: The Natural Balance. Deze bloeppot werkt met een uniek mechanisme dat langzaamaan de plant van water voorziet en je laat weten wanneer je weer water moet bijvullen. De pot werd gemaakt uit hoog kwalitatief keramiek en beschikt dus over een ingebouwde water reservoir. Deze laatste zorgt ervoor dat de aarde in de pot ten allen tijde goed vochtig blijft. De pot en het reservoir worden gescheiden van mekaar door een waterdoorlatende wand van aardewerk. Deze wand laat stelselmatig een bepaalde hoeveelheid water door wanneer de plant er nood aan heeft.
 

De platendraaier die op je platen rijdt 

 
Bijna alle platenspelers hebben één ding gemeen: ze laten platen draaien. De RokBlok Record-Riding Player is misschien wel de eerste die hier verandering in brengt. Deze opmerkelijke platenspeler ziet eruit als een klein rechthoekig blokje dat als een speelgoedtreintje over je plaat rijdt. De Rokblok weegt slechts 90 gram, maar beschikt toch wel over een ingebouwde versterker, speaker, een oplaadbare batterij en Bluetooth verbinding. Op die manier kan je ook makkelijk de muziek streamen naar een grote speaker of ander geluidssysteem.
 
 

De horloge met batterij die oplaadt door je lichaam

Een smartwatch die je nooit hoeft op te laden, dat is nieuw. De huidige exemplaren moet je dagelijks aan een kabeltje hangen of draadloos opladen. De Matrix Powerwatch heeft enkel jou nodig. Het is te zeggen, hij gaat je lichaamswarmte omzetten in elektriciteit met behulp van thermo-elektrische technologie.
 

Drone maakt jouw selfies

 
Wanneer je arm het ondertussen af en toe begeeft bij het continu selfies nemen, is er nu een coole oplossing voor dit ongemak. AirSelfie lanceerde onlangs een super efficiënte, duurzame en compacte vliegende camera voor je smartphone. Inderdaad, dat heb je goed gelezen. Hoog tijd om je selfie stick op te bergen, je arm wat rust te gunnen en nooit nog een wildvreemde om hulp te vragen.
 
 

Puzzel zonder einde 

 
Ooit al eens een puzzel gemaakt zonder begin of einde. Een puzzel zonder hoekjes en kantjes, zonder vaste vorm, eentje waar je niet standaard van boven naar onder kan werken. De Infinity Puzzle is, zoals de naam het al zegt, een puzzel die je kan blijven doorleggen. Concreet, je kan de puzzel in ontelbaar veel verschillende manieren leggen.
 
 
 

Handenvrij hondenpoep opruimen

 
 
Een systeem dat bestaat uit een soort van zachte klem uit silicone die je rond de basis van de staart van je hond moet bevestigen. Aan deze knijper moet je eerst wel een zakje bevestigen. Op deze manier zou manueel opruimen tot een minimum moeten worden herleid... Meer info vind je hier.

 

Het bed dat zichzelf opmaakt...

 

Wekker met artificiële intelligentie

 

Eerste afstandsbediening voor al je toestellen

 

Drummen zonder drumstel

 

Slaapzak en stoel in één

 
 

Nooit meer een platte band 

 

Kinderwagen of handbagage? Of allebei?

 
 

Een printer zonder inkt 

 

Een robot tuinman voor elk seizoen

 

Wijn condooms

 

Een T-shirt waar je met krijt op kan tekenen

 

Open haard die overal kan staan

 

Human sound

 
 

Een propere badkamer en keuken met deze dweilrobot   

 

Slimme verlichting

 

Print je foto's on the go

 

Geluidswolk...

Nail art ontmoet technologie

 

Fietshelm met ingebouwde camera & navigatie

 

De slimme kaars die je laat branden met een app

 

Zo word je een ochtendmens

 
Nu bezig

De Inspecteur op Twitter