De kookketting: yoghurtroom met vers fruit

Stuur naar een vriend

Hilde Frederickx uit Lummen was vroeger monitrice bij Kazou en de microbe laat haar niet meer los. Dit jaar heeft ze er al drie kampen opzitten, want ze is ondertussen kookmoeder voor Kazou en ze verwent de bengels graag met lekkere en gezonde gerechten. Een kamp waar het eten lekker is, is een geslaagd kamp!

Vorig jaar ging ze mee op kamp met kinderen met overgewicht. Om de kids lekker en gezond te laten eten creëerde ze dit dessert: een mengeling van vers fruit, plattekaas en yoghurt. Proef het maar en je schuift gegarandeerd je chips en koekjes aan de kant! Daar lusten alle kinderen wel pap van!

Yoghurtroom met vers fruit

400 ml melk
30 gram vanillepudding
50 gram suiker
100 gram magere yoghurt
100 gram magere plattekaas
Verse fruitsla met seizoensfruit naar keuze

Vanillepudding koken, pudding laten afkoelen in koudwaterbad. Yoghurt en plattekaas mengen onder de pudding. Fruitsla maken. Helft van de yoghurtroom verdelen in 4 kommetjes. Fruitsla verdelen over de kommetjes en afdekken met yoghurtroom. Garneren met stukjes fruit. Enkele uren in de koelkast laten afkoelen. En dan smullen tot je geen pap meer kunt zeggen!

U heeft de Flash plugin niet geinstalleerd. Om deze inhoud te bekijken dien je de Adobe Flash plugin te downloaden.

De kookketting: yoghurtroom met vers fruit