Het recept van de moeder van Greet Oostvogels: plattekaastaart

Stuur naar een vriend

In onze zoektocht naar hét recept van ons moeder trekken we vandaag naar Essen. Greet Oostvogels heeft ons het recept van haar Ardeens plattekaastaart. Een recept met een verhaal...

Een recept dat we gerust een familierecept kunnen noemen. Het komt namelijk uit de Waalse tak van de familie van Greet. Zij heeft het samen met haar zussen leren kennen tijdens de zomervakanties van haar zussen die jaarlijks enkele weken hun Frans gingen bijschaven in de Ardennen.

Daar leerden de zusjes van Greet en zijzelf de plattekaastaart kennen. Die viel zo in de smaak dat ze sindsdien op geen enkel feestje meer mag ontbreken...

Het recept van de moeder van Greet Oostvogels: plattekaastaart

U heeft de Flash plugin niet geinstalleerd. Om deze inhoud te bekijken dien je de Adobe Flash plugin te downloaden.

Plattekaastaart

INGREDIENTEN:

  • 250 gr platte kaas
  • 1/2 borrel grand marnier( of andere drank)
  • handvol rozijnen
  • 1 doosje gemengd fruit
  • Lange vingers (of andere koekjes)
  • 3 bladeren gelatine
  • room (pakje klop klop)
  • 3 eetlepels suiker

BEREIDING:

  • gelatine in koud water laten weken
  • rozijnen laten weken in de grand marnier
  • plattekaas mengen met de suiker en beetje fruitsap + opgeklopte room
  • gelatine uitknijpen en oplossen in een weinig lauw fruitsap
  • koekjes soppen in fruitsap en in de vorm of schaal leggen
  • een laagje van het mengsel opdoen
  • fruit en rozijnen onder de rest van het mengsel mengen en erbovenop gieten
  • Enkele uren in de ijskast laten opstijven en smullen maar!

PS: in het soort drank, koekjes en fruit kan je dus variëren naar hartelust.